Perspectivele pieței de tractoare din Moldova

04 August 2015

La 16 -17 iulie a avut loc vizita oficială  a Republica Moldova în Belarus. Delegația a fost condusă de Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Pe linga membrii Guvernului Republicii Moldova,la vizita a participat si directorul casei de comert MTZ Lider - Oleg Golopeatov ca fiind unul dintre cei mai mari parteneri comerciali.

Timp de două zile, delegația moldovenească a vizitat cele mai mari întreprinderi industriale din Belarus, printre care – Uzina de tractoare din Minsk. Aici, membrii delegației au putut să faca cunostinta cu producția modernizata și întregul spectru de produse – de la tractoarele traditionale, pina la cele mai noi utilaje de mare putere.

La întâlnire, Oleg Golopeatov a povestit participanților despre direcțiile strategice de dezvoltare a agriculturii din Moldova și perspectivele principale. "Republica Moldova,  isi continua procesul de consolidare a fermelor. Prin urmare, pe termen lung, vom vedea o creștere a cererii tractoarelor de mare putere. De exemplu, anii precedenti  se vindeau doar unul sau doua tractoare de 130 cai putere, iar pentru anul  trecut avem  deja 30 de unități vândute. În plus, am adus pe piață  tractorul MTZ 2022 (capacitate de 220 CP). Sperăm ca aceasta tehnica va fi destul de promitatoare pentru Moldova", - a spus Oleg Golopeatov.

La rândul său, directorul general al MTZ Fedor Domotenko a asigurat că uzina este gata de a crește furnizarea de echipamente pe piața moldovenească.

Va aducem aminte  că casa de comert MTZ Lider are o poziție de lider pe piața din Moldova.  MTZ Lider a vândut aproximativ 65 la sută din tractoare Belarus. Ocuparea acestei pozitii pe piața a fost posibila datorita reprezentării exclusive a MTZ în Republica Moldova și serviciul de garanție certificat.

Anul trecut, cifra de afaceri dintre Belarus și Moldova a fost de aproximativ  de 350 de milioane de euro. Pentru Belarus, Republica Moldova este pe locul patru  printre partenerii comerciali între țările CSI. Din gama larga de produselor fabricate în Belarus, ce se intraba pe piața moldovenească, primul loc ii revine mașinilor agricole "Belarus".

MTZ la retele de socializare:

Adresa

R. Moldova,
MD - 2002,
Chisinau,
str-la. Muncesti, 271/7

Telefon

(+373) 22 50-33-41

Fax

(+373) 22 52-71-94

© 2010-2021 MTZ Lider