Președintele Belarus și Moldovei au semănat un câmp

27 Aprilie 2018

În ultimii ani relațiile economice dintre Republica Belarus și Republica Moldova au căpătat o dezvoltare în ascensiune. Cifra de afaceri a crescut rapid, în special, în domeniile tradiționale. Pentru Belarus principalul produs importat este vinul moldovenesc, care astăzi ocupă o poziție de lider pe piață, și fructele, iar pentru Moldova - utilajele agricole, piesele de schimb și alte produse ale industriei beloruse. Ponderea incontestabilă a exporturilor bieloruse, de altfel, și a vânzărilor pe piaţa de mașini agricole din Moldova îi revine tractorului Belarus. Casa de Comerţ MTZ Lider din an în an îşi confirmă numele, ocupând în segmentul 90-130 CP mai mult de 80% din piață. De aceea este absolut firesc că, în timpul vizitei sale oficiale, președintele Belarus Aleksandr Lukașenko și omologul său moldovean au participat la un eveniment special - semănatul simbolic cu tractoarele Belarus.

La 19 aprilie, la Institutul de Fitotehnie "Porumbeni", cei doi preşedinţi, al Moldovei și al Belarus, au semănat un câmp cu tractoare Belarus 1523 de cea mai nouă versiune. Tot atunci au fost prezentate alte modele de tractoare și mașini de însămânțare din Belarus. Alexandr Lukaşenko a subliniat că Uzina de Tractoare din Minsk îşi canalizează eforturile spre viitor, punând accentul pe inovația tehnică și nivelul european de calitate.

Directorul general al Uzinei de Tractoare din Minsk Fiodor Domotenko, membru al delegației, a vizitat Casa de Comerţ MTZ Lider pentru a se familiariza şi a aprecia infrastructura și capitalul uman al Casei de Comerţ, care includ mii de metri de terenuri expoziţionale, spații comerciale, depozite și zone de reparații şi o echipă numeroasă cu o experiență unică în domeniul întreținerii mașinilor agricole. Împreună cu directorul MTZ Lider Oleg Golopiatov, Fiodor Domotenko si colegii săi au discutat planurile de dezvoltare și perspectivele strategice ale Casei de Comerţ în Moldova.

Foto report "Președintele Belarus și preşedintele Moldovei semănă un câmp"

MTZ la retele de socializare:

Adresa

R. Moldova,
MD - 2002,
Chisinau,
str-la. Muncesti, 271/7

Telefon

(+373) 22 50-33-41

Fax

(+373) 22 52-71-94

© 2010-2021 MTZ Lider