În Minsk s-au prezentat noua generație de tractoare «Belarus»

21 Ianuarie 2021

Uzina de tractoare din Minsk continuă să muncească asupra modernizării gamei sale de tractoare. Inovațiile care urmează au fost prezentate la data de 8 Ianuarie. Acestea au fost modelele modernizate a tractorului Belarus-82 și Belarus-1221, cu numirea noilor modele – Belarus 82.3 și, respectiv, 1221.3. Acestea sunt unele dintre cele mai populare tractoare, care acum s-au schimbat atât la exterior, cât și constructiv. Dacă să vorbim despre exteriorul lor, atunci în primul rând face să atragem atenția asupra noii forme stilate a capotei și dispozitivele LED de iluminare cu care a fost dotat.

De inovații a avut parte și cabina, care din punct de vedere ergonomic s-a îmbunătățit considerabil. Astfel, scaunul este cu suspensie pneumatică, panoul de bord este deja echipat cu-n display LCD color, iar în lateral este un panou de comandă cu sistemele și unitățile tractorului. Organele de manipulare de tip manetă au fost înlocuite prin butoane. Oglinzile retrovizoare cu vederea din spate sunt controlate electric. Acum este posibil de configurat individual tractorul în dependență de necesități, spre exemplu cu: sistem audio, sistem de aer condiționat, greutăți adiționale, ș.a.

Dar cel mai importatant este că a fost realizată și modernizarea tehnică în detaliu. Inginerii au îmbunătățit parametrii cutiei de viteze, acum aceasta este dotată cu reductor-revers și cu sincroni, discul de ambreiaj – cu plăcuțe de ceramică, frânele sunt în baie de ulei, distribuitorul hidraulic este amplasat acum în parte din spate a tractorului, iar la arborele prizei de putere mecanismul prin lentă a fost înlocuit cu mufă cu mai multe discuri de fricțiune, etc. Astfel s-a obținut creșterea puterii și termenul mai îndelungat de exploatare a acestor unități de ansamblu.

În producția de serie aceste tractoare vor intra în a doua jumătate a an. 2021.

MTZ la retele de socializare:

Adresa

R. Moldova,
MD - 2002,
Chisinau,
str-la. Muncesti, 271/7

Telefon

(+373) 22 50-33-41

Fax

(+373) 22 52-71-94

© 2010-2021 MTZ Lider